Άρθρα

Posted 12/07/2021Comments are off | Διεθνή, Δράσεις, Τελευταία Νέα

Παρουσίαση του Ερμή στο πλαίσιo του προγράμματος Erasmus

Το Erasmus είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Στόχος του, είναι η ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και o εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης. Αυτό, υλοποιείται κυρίως μέσω της σύμπραξης ανταλλαγών μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων. Κάθε χρόνο λοιπόν,  διαφορετικές δράσεις,  ενημερώσεις και επιμορφώσεις διοργανώνονται από τις μετέχουσες χώρες με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, μεθόδων και εμπειριών.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, το οποίο μετέχει στη σύμπραξη αυτή, εκπροσωπεί φέτος την χώρα μας, όπου και φιλοξένησε ομάδα συντονιστών εκπαιδευτικών από τις πόλεις Suceava (Ρουμανία), Valencia (Ισπανία) και Sezana (Σλοβενία). 

Η θεματική ενότητα που φέτος υλοποιείται έχει τίτλο  «Change your lifestyle!» και εξερευνεί την αναζήτηση τρόπων, μεθόδων και στρατηγικών που θα οδηγήσουν μαθητές και μαθήτριες στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, διοργάνωσε και υλοποίησε,  εβδομάδα κατάρτισης, η οποία είχε ως θέμα «The way to a healthy lifestyle». Μέρος των δράσεων περιλάμβανε την επίσκεψη της ομάδας, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στο Σύλλογο Τοξοβολίας  Ερμής. 

Ο Ερμής διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Introducing Archery as a teaching aid” και με στόχο την ενημέρωση για τα οφέλη της τοξοβολίας, όχι μόνο ως άθλημα αλλά και ως σύμμαχο στην διδακτική διαδικασία.

Το σεμινάριο, το οποίο παρουσίασαν οι Θωμάς Λιάπης, Βασίλης Πεταλάς και Άγγελος Λαδόπουλος, περιλάμβανε την σύντομη παρουσίαση του αθλήματος, την ανάλυση των τεχνικών αλλά και των οφελών κατά την προπόνηση της τοξοβολίας και κατέλειξε στην κατάδειξη της τοξοβολίας ως ένα σημαντικό βοήθημα στην διδακτική διαδικασία. 

Το σεμινάριο έληξε με την επίδειξη των τεχνικών της τοξοβολίας σε συσχετισμό με αυτές της διδασκαλίας και την ρίψη δοκιμαστικών βολών της ομάδας των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών!

Ελπίζουμε η ομάδα του Erasmus να απόλαυσε την εμπειρία αυτή και σύντομα να τους έχουμε ξανά κοντά μας!

Δείτε και κατεβάστε την συνοπτική παρουσίαση του σεμιναρίου.

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης.

 

Tags: Ετικέτες: , , , , , , , ,

Comments are currently closed.

error: Στείλε μήνυμα στο administrator@ermis-archery.gr για να σου στείλουμε τις φωτογραφίες που θές!