10 Λόγοι για να κάνετε Τοξοβολία

  1. Η Τοξοβολία είναι για όλους

Κάθε παιδί και κάθε ενήλικας μπορεί να ασχοληθεί και να διασκεδάσει με την τοξοβολία ανεξάρτητα από τη σωματική του διάπλαση.

  1. Η Τοξοβολία είναι πηγή αυτοπεποίθησης

Οι τοξότες αποκτούν πνευματική δύναμη. Με την προπόνηση αναπτύσσουν ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής. Συστατικά που σου μαθαίνουν να διαβάζεις τον εσωτερικό σου κόσμο και να παίρνεις δύναμη και ενθάρρυνση από τον εαυτό σου!

  1. Η Τοξοβολία βοηθά στη στάση και τη θέση του σώματος

Η απόλυτη ισορροπία και η κάθετη στάση του σώματος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του τοξότη. Αποτέλεσμα της πλειομετρικής άσκησης  των ραχιαίων με την τοξοβολία είναι πως: Δεν υπάρχει σε όλον τον πλανήτη κανένας τοξότης που να ταλαιπωρείτε από κύφωση (καμπούρα).

  1. Η Τοξοβολία βοηθά στη ανάπτυξη

Οι τοξότες αναπτύσσουν  αντοχή στη δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία για να μπορούν να χειρίζονται το τόξο και να σημαδεύουν σωστά.

  1. Η Τοξοβολία διδάσκει αθλητικό ήθος και ομαδική εργασία

Η Τοξοβολία δεν είναι μόνο ατομικό άθλημα, αλλά και ομαδικό. Όταν είσαι μέλος μιας ομάδας μαθαίνεις να συνεργάζεσαι και να σέβεσαι τους άλλους, να προσφέρεις και να δέχεσαι βοήθεια, αλλά και να καθοδηγείς την ομάδα σου.

  1. Η Τοξοβολία διδάσκει στους τοξότες την ασφάλεια

Κάθε σπορ μπορεί να είναι επικίνδυνο όταν οι αθλητές του είναι ριψοκίνδυνοι. Το πιο σημαντικό που παρατηρείτε στους χώρους της τοξοβολίας, είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

  1. Η Τοξοβολία διδάσκει νοοτροπία ανάπτυξης και βελτίωσης

Με την προπόνηση οι νέοι τοξότες μαθαίνουν να αναλύουν την προσπάθεια τους με ψυχραιμία και μα βελτιώνονται μεθοδικά σε κάθε βολή. Στόχος δεν είναι η τελειότητα στην εκτέλεση, αλλά η διαρκής πρόοδος.

  1. Η Τοξοβολία διδάσκει να βάζουμε στόχους

Με τη μορφή που διεξάγονται τα αγωνίσματα της τοξοβολίας, δίνουν τη δυνατότητα διάκρισης των παιδιών και την ευκαιρία να ξεχωρίσεις! Ξεκινώντας απο τις μικρές αποστάσεις και αυξάνοντας  σταδιακά το βαθμό δυσκολίας, οι νέοι τοξότες βάζουν προσωπικούς στόχους και παρακολουθούν την πρόοδό τους.

  1. Η Τοξοβολία είναι οικονομικό άθλημα

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι διασκεδάζοντας μπορούν να γνωρίσουν το άθλημα. Ο Σύλλογος μπορεί να παρέχει τα κατάλληλα εκπαιδευτικά υλικά.

  1. Στην Τοξοβολία αναβιώνουν οι παιδικοί μας ήρωες

Κάθε παιδί αγαπάει τους υπέρ ήρωες.Green Arrow, Hawkeye, Katniss Everdeen,  Legolas, Robin Hood, Princess Merida είναι μερικοί από τους τοξότες που έχουμε θαυμάσει στον κινηματογράφο και ονειρευτεί τα κατορθώματά τους.

error: Στείλε μήνυμα στο administrator@ermis-archery.gr για να σου στείλουμε τις φωτογραφίες που θές!