Άρθρα

Posted 03/10/2017No comments | Δράσεις

2 Οκτωβρίου – Ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, γιορτάζεται φέτος στα σχολεία της χώρας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης με ιδανικά, που θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας η τοξευτική παράδοση ανάγεται στο απώτατο  παρελθόν. Η μυθολογία της βρίθει αναφορών στα τοξευτικά κατορθώματα θεών και ηρώων, ενώ κατά τους ιστορικούς χρόνους της Αρχαιότητος, η τοξευτική δεινότητα ιδίως των Θρακών και των Κρητών ήταν ξακουστή σε ολόκληρο τον Κόσμο.

Το «νήμα» της τοξευτικής παραδόσεως διατρέχει ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Αυτό άλλωστε υπογραμμίζει και η πληθώρα εκφράσεων της Ελληνικής γλώσσας (πχ. “εξ οικείων τα βέλη”), που ήταν ανέκαθεν κοινό κτήμα ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Το συναρπαστικό αυτό άθλημα της τοξοβολίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 3ου δημοτικού σχολείου Διονύσου και να ανακαλύψουν τη μαγεία που κρύβει η βολή με τόξο, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τοξοβολίας ΕΡΜΗΣ για την ημέρα του σχολικού αθλητισμού.

Μικροί και μεγάλοι έριξαν τα πρώτα τους βέλη στην αρχή επιφυλακτικοί και ενθουσιασμένοι στο τέλος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Διονύσου την επίδειξη του αθλήματος της τοξοβολίας από τους εκπαιδευτές του ΕΡΜΗ.

Tags: Ετικέτες: ,

Comments are currently closed.

error: Στείλε μήνυμα στο administrator@ermis-archery.gr για να σου στείλουμε τις φωτογραφίες που θές!